. .

Kalender

april 2018
M T O T F L S
« apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv

Kategorier

Nyeste kommentarer

Facebook opdateringer – Fat det nu, du er pisse irriterende!

Okay, så der er dem der poster sjove, informative og til tider relevante opdateringer på Facebook, men der er så også de Facebook brugere der skulle straffes med deres eget keyboard, da de med 9/10 af deres fuldstændige ligegyldige updates er til stor irritation for deres connections. Dette kunne man måske se igennem fingrene med hvis denne irriterende opdatering så dagens lys en gang hver 3. måned, men når vi snakker 2-3 tanketomme opdateringer om dagen så trækker vi grænsen!

Misforstå mig ikke – vi kan alle falde i med en åndssvag opdatering fra tid til anden, men som den opmærksomme læser måske har opdaget allerede nu, så er 9/10 opdateringer et par gange om dagen en kende mere end hvad godt er.

Hvis du allerede nu sidder og tænker “hey det kunne godt være mig ham idioten snakker om”, så læs endelig videre – der kommer lidt tips og tricks, og det kunne jo være du kunne lære noget.


De mest irriterende og ligegyldige Facebook updates

Jeg kan godt lide at bruge Facebook, så har vi slået det fast, men der er altså nogle ting der irriterer mig ved det mere end en stor rift i røven.

Jeg har lavet en kort Q & A til at starte med, og efterfølgende kan du læse mere om de Facebook opdateringer der irriterer mig (og nok mange andre) mest.

 • Q: Vil du spille Farmville eller Bingo Bash med mig?
  A:  Nej ellers tak du, men kig over til mig engang over middag så kan vi spille fodbold (du må gerne være bolden).
 • Q: Sådan! Rengøring af hele lejligheden hvad skal man så give sig til?
  A: Medmindre du har tænkt dig at fortsætte med min lejlighed, så kunne du jo starte med at slette din nyttesløse opdatering.
 • Q: Hehe, så har lille Anton væltet sin havregrød ned på gulvet. Er han ikke bare nuser?
  A: Nej det er han ikke. Din søn er tydeligvis en skovl uden ordentlige bordmanerer.

Der findes mange åndssvage og til tider komplet ligegyldige Facebook opdateringer, og i de kommende afsnit vil jeg tage udgangspunkt i nogle af dem der irriterer mig mest.


Det rager mig hvad du stopper i kæften

Som så mange andre så kan jeg også godt li’ mad, men jeg har ikke behov for at ta’ billeder af og spamme Facebook til med alt jeg æder. Bevares, jeg fik fiskefrikadeller til aftensmad igår og de smagte da også ganske udemærket, men hvis du nu skal være helt ærlig, har du så lyst til at se knuste fiskeben og tilsætningsstoffer med et strejf af torsk og remoulade klasket op på din startside?

Et lille fif – Der findes et online medie kaldet Instagram som du med fordel kan bruge. Dette værktøj er en online billedbog beregnet til blandt andet billeder af mad eller dine børn (læs mere om dine unger senere), og bare rolig du kan godt finde nogle af dine Facebook venner på Instagram. Hvis det har din interesse så kan du læse mere om Instagram her.

 

Fiskefrikadeller med remoulade på rugbrød

Resterne fra min aftensmad igår


Jeg er ligeglad med dine børn

De fleste af os har en familie og dem elsker vi selvfølgelig over alt på jorden. Det er et velkendt faktum at man holder af sin familie og ikke mindst af sine børn, men du må forstå at det ikke er alle dine Facebook venner der holder lige så meget af dem som dig. Dine venner på Facebook har valgt at være venner med dig (don’t ask me why), men de har ikke valgt at være venner med dine børn, så de fleste er i bund og grund pisse ligeglade med om lille Bertram har slået sin første prut.

Inden at du nu overvejer at bruge din næste børnecheck på at sende en bunke rockere efter mig, så lad os ta’ den helt fra starten af.

Din udkårne og dig er lige blevet forældre til en lille guldklump på 3.100 gram, med øjne så klare som diamanter og en lille krølle på toppen af hovedet. Dette er selvfølgelig en kæmpe nyhed for jer, og ja det skal selvfølgelig deles med den øvrige familie samt venner og bekendte på Facebook.

Hvis vi nu antager at du er manden i forholdet, så griber du fluks din mobiltelefon, knipser et billede af den lille nye prinsesse, og så er der ikke langt fra tanke til handling, og vupti så er lillepigen allerede kommet på Facebook med tilhørende tekst:

Så skete det endelig!
Vi blev klokken 15.43 forældre til lille Alberte og hun er den smukkeste lille pige :-) Vi har det alle godt..

Selvom det selvfølgelig er breaking news, så er der flere ting galt med din opdatering.

 1. Vha. dit fremragende billede kan vi se at jordemoderen endnu ikke har fået fjernet hverken navlestreng eller rester fra din udkårnes indre.
 2. Du skriver at i alle har det godt men hvor meget var det lige du gik igennem?
 3. Med udgangspunkt i jeres alles velbefindende så har i det alle godt, og det er jo helt igennem fantastisk, men se det ved folk på Facebook allerede godt.
  Nu tænker du sikkert “hvordan kan folk dog vide det?”, og intet besvarer et spørgsmål bedre end et nyt spørgsmål. Havde du smidt en opdatering på Facebook, hvis din kone eller kæreste var sprækket halvvejs op igennem skrævet efter et 10 timers langt smertehelvede?

Hvis du alligevel mener at nyheden skal på Facebook uanset din kone eller kærestes fysiske tilstand, så kan du med fordel poste følgende:

Klokken 15.43 blev vi endelig forældre til lille Alberte på 3.100 gram. Anette sprækkede ganske vidst noget så grusomt fra røv til skridt, men bare rolig jeg er okay!

Den kedelige nyhed for dine venner er nu, at nok så irriterende som de synes du var før du blev far, så bliver det kun værre herfra, for som tiden går vokser Alberte og der sker en masse nye og spændende ting i det lille hjem.

Lille baby med kongekrone og kage i hovedet

Lille Albertes 5 års fødselsdag

Du må at forstå, at nok så interessant som det er indenfor hjemmets fire vægge at lille Alberte har sovet 7 timer i streg, så går verdenen faktisk videre selvom man ikke skriver det på Facebook. Jeg har ikke noget imod at du gør opmærksom på hvis din datter fylder 5 år i dag (det kunne jo være at jeg ville ønske hende tillykke), men hvis du bare holder dig til det og ikke poster et billede af hende med kagecreme i hele skærmen (de er tossede de unger) og en eller anden latterlig tekst, så kan vi stadig godt være venner på Facebook. Deal?

Jeg ved ikke om jeg bør fortælle dig følgende, men jeg vælger at gøre det alligevel, for det kunne måske hjælpe dig til at ikke blive mere irriterende end du givetvis er i forvejen.

Facebook har indenfor den seneste tid gjort det muligt for firmaer og privatpersoner at promovere (gøre ekstra opmærksom på) deres opdateringer for sølle 49 kroner. Hvis man promoverer sin statusopdatering får man mulighed for at irritere ca. 3 gange så mange af sine Facebook venner, og det er det jeg vil ha’ at du skal holde dig fra, da du med garanti allerede har været til stor irritation for dine Facebook venner op til dato.


Jeg gider ikke at glo på din overkrop

I dit liv er du selvfølgelig en af de vigtigste personer og sådan skal det da også være, men selvom du har mange Facebook venner, så er det ikke dem alle der går lige så meget op i dig som dig selv. Prøv og se om du kan genkende følgende.

Du skal lige tjekke Fjæsen inden du skal ud af døren, og så som noget af det første popper der en muskuløs mand op på din startside. Du tjekker lige om du nu skulle være kommet til at hoppe ind på pornhub.com ved en fejltagelse (shit happens), men nej den er sgu go’ nok, du ER på Facebook. Nu kigger du så nærmere på førnævnte muskelbundt, og til din store overraskelse ser du så at det er din gamle skolekammerat Jens* der står og poserer midt på din startside.

*Jens er et opdigtet navn. Jens’ rigtige navn er kendt af redaktionen.

Selvom dig og Jens igennem mange år har været venner på Facebook, så synes du alligevel at det er ret irriterende at han står der og flotter sig på din computerskærm – mest af alt fordi han faktisk efterhånden er en del bedre bygget end i folkeskolen og i forhold til dig selv.

facebook-check-in-gymMed tiden begynder du at se Jens’ overkrop mere og mere på Facebook, og det er ikke fordi du er inde og tjekke hans billeder hver tredje time. Nej Jens er sgu et skarn – han uploader det ene bodybuilder billede efter det andet, og det begynder efterhånden at irritere dig lidt, da det jo ikke ligefrem er halvnøgne mænd du vil se på din startside. Endvidere lægger du mærke til at Jens checker in i Fitness World konstant, og det får dig til at stille og rolig blive mere utilfreds med dig selv og din motivation for at besøge den lokale gymnastiksal.

Du konkluderer nu at det er pisse irriterende når folk smider den slags billeder op af sig selv!


Jeg har det altså ret skidt, ved du godt det?

Det ved vi godt, og det er selvfølgelig også rigtig synd for dig at tingene ikke lige går din vej for tiden, men er du virkelig nødt til at gøre alle på Facebook opmærksom på det? De fleste af dine Facebook tilknytninger er i bund og grund ligeglad, og dem der slet ikke kender dig (og jo de “venner” har du også) interesserer sig overhovedet ikke for dig.

Tip – Du kan ringe til din bedste ven/veninde og spørge om personen har lyst til at ta’ en kop kaffe og snakke om dine problemer. Denne form for kommunikation har ofte vist sig at være yderst effektiv, og studier har da også vist en større mental fremgang hos folk der kommunikerer på denne måde.

Det mest irriterende er som ikke at du har det skidt (sådan kan vi jo alle ha’ det), men det er måden du gør opmærksom på det.

Du vælger måske at skrive noget så intetsigende som “Hvorfor lige mig*”, og så klapper fælden for nogle af dine Facebook bekendte. De er nemlig så naive at spørge ind til hvad der er sket siden du kræver deres opmærksomhed, eller måske endda om du er okay. Det er så her du slukker lyset for dine ellers så interesserede venner ved at sige “jeg har ikke lyst til at tale om det”, for du har jo ikke brug for at alle giver dig den slags opmærksomhed, vel?

*Du kan med fordel placere en sur eller grædende smiley efter opdateringen for at få ekstra medlidenhed eller opmærksomhed.


Personen kan ikke se din opdatering, fat det dog!

Denne slags posts bliver ved med at forundre mig, simpelthen fordi at de er så meningsløse at det er til at brække sig over.

For et stykke tiden skrev Felix Baumgartner historie da han sprang lydmuren ved at springe med over 1.300 km/t fra 39 km. højde. Dette var og er en stor bedrift, men det der undrede mig var de konstante opdateringer mine Facebook venner blev ved med at poste.

“Held og lykke Felix”

“Go’ tur ned Felix”

“Kom så Felix” osv..

Mit respons efter et utal af meningsløse posts var så:

Kære Facebook venner.

Jeg synes det er umådeligt flot af jer at i sender jeres bedste til Felix oppe i Stratosfæren, men i og med at der nok ikke er en eneste af jer der er connected med Felix på Facebook, så er jeg ret overbevist om at han ikke ser jeres hilsner. Skulle det derimod forholde sig således at i er connected med Felix på Facebook, tror i så helt seriøst at manden tjekker Facebook pt.?

Er du en af de stakler som i sin tid ønskede Felix go’ vind på flyveturen, men som nu har fundet ud af at han overhovedet ikke har set din opdatering så kan du synes godt om hans fanside her. Det vil han helt sikkert blive glad for.

Hvis du har nydt at læse dette indlæg, så kunne det være rigtig fedt hvis du ville dele eller/og synes godt om det. Synes du derimod jeg er en kæmpe idiot, så del for guds skyld indlægget så alle dine Facebook venner kan se hvor stor en klovn jeg er.

Du kan gøre begge dele lige herunder.

 

Disclaimer.

Hvis du er snu, så tager du dette indlæg for den joke det er, så undlad venligst at send mig hademails, brevduer med radioaktivt affald eller lignende.

Jeg kan godt tage kritik, og du skal selvfølgelig være velkommen til at kommentere på indlægget, men hold det sobert da det ellers ikke vil blive godkendt.

Indlægget er desuden et udtryk for mine personlige meninger og holdninger og det afspejler på ingen måde min arbejdsgivers, samarbejdspartneres eller andre parters holdninger.

Del med andre:
 • StumbleUpon
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • RSS
 • Live
 • MySpace

4 Responses to Facebook opdateringer – Fat det nu, du er pisse irriterende!

 1. Thomas says:

  Hide?

  • Jesper Holst says:

   Jeg er ikke helt med?

   • Thomas says:

    Folk der der poster irreterende mister rettigheden til at blive set, og bliver hidet.
    Bedste facebook funktion, stærk efterfulgt af “block event invitations from:”

    • Jesper Holst says:

     Så er jeg med :)

     Jeg gider ikke det med at blokere personers opdateringer eller lignende, da jeg til dels finder mange af opdateringerne så intetsigende at de faktisk er morsomme. Hvis folk poster noget fuldstændig meningsløst så gi’r jeg dem fra tid til anden en lille stikpille, men ikke mere end det stadig er med et glimt i øjet.

     Efter at dette indlæg er kommet på nettet så er det nemmere for mig at kommentere på disse indlæg, da jeg fremadrettet bare kan indsætte indlæggets URL adresse i stedet for at kommentere på det ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Side 1 af 11