. .

Kalender

april 2018
M T O T F L S
« apr    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arkiv

Kategorier

Nyeste kommentarer

Få nu taget den løbetest

Mand der løber på løbebåndJeg kom på at lave dette indlæg, da jeg fulgte en tråd på Facebook imellem nogle af mine venner – en tråd som jeg så endte med at deltage i.

Indlægget gik i korte træk ud på, at en af mine venner postede en tråd omkring hvordan og hvorledes man kunne få taget en løbetest uden at betale dyre domme for dette.
Det min ven refererede til, er at langt de fleste sportsbutikker tager betaling for denne service.

Det er klart, at det ikke er alle sportsbutikker der kræver betaling for en sådan service, dog ses det dog oftere – og med god grund.
Da mange forbrugere efterhånden er bekendt med fordelen ved at handle online, så har mange sportsbutikker set sig nødsaget til at tage betaling for at løbeteste kunderne, da de med en overvejende sandsynlighed efterfølgende vil handle deres løbesko online, grundet de store besparelser.
Havde butikken ikke taget betaling for denne service, så ville butikken have tabt penge i form af personalets tid, og denne tid kunne jo så være brugt på en kunde, som måske havde intentioner om at bruge penge i butikken.
Det skal dog nævnes, at butikkerne som oftest ikke tager betaling for en løbetest, såfremt at kunden køber et par løbesko efterfølgende.
Indtil videre er dette jo ren logik.

Indhold i dette indlæg:


Grunden til at en løbestilsanalyse er så vigtig

Alle har en individuel løbestil, og det er vigtigt at kende sin egen løbestil, for at kunne undgå og forebygge eventuelle skader, samt at kunne få den bedste løbeoplevelse muligt.
Jeg tænkte at denne strofe var meget passende at starte dette afsnit med, da den kort og præcist forklarer vigtigheden i at kende sin egen løbestil.

Ved at få taget en løbestilsanalyse så vil du finde ud af, hvordan din fodstilling er ved både landing og afsæt, hvilket er essentielt for dit valg af løbesko.
Hvis du ikke får taget en ordentlig analyse af din løbestil, så kan du i værste fald risikere at få skinnebensbetændelse, muskel- og ledsmerter, løberknæ mm., og tro mig det er ikke noget du ønsker.
Når du får taget en løbestilsanalyse, så finder du af helt præcist hvordan dine fødder agerer i løbefasen, og på denne måde er det nemmere for dig at vælge netop den løbesko, som bedst muligt kompenserer for din løbestil.


Forskellen på løbestilsanalyse og løbetest

Nu har du nok lagt mærke til at jeg både har brugt ordene løbestilsanalyse og løbetest i dette indlæg, og dette er ikke helt uden grund, da dette faktisk er to forskellige ting.

En løbestilsanalyse er en grundig analyse og test af din biomekanik (relevante muskler og led), videooptagelser, udlevering af løbeprogram, vejledning vedrørende løbesko og meget mere.
En løbestilsanalyse er typisk dyrere end en løbetest, da denne tager længere tid, samt at den bliver udført at en professionel fysioterapeut eller hos en specialiseret løbebutik.

En løbetest derimod kan fås hos efterhånden de fleste sportsbutikker, da langt de fleste forbrugere forventer at kunne få denne service hos deres lokale sportsbutik.
Løbetesten omhandler typisk en videooptagelse af dit løb, samt råd og vejledning omkring dit valg af løbesko.
En løbetest koster typisk imellem 100 – 200 kroner, og dette er klart den oftest anvendte løsning.

Selvom det anbefales at få en professionel til at udføre løbetesten, så har du selv mulighed for at få nogle indikationer om din egen løbestil.
Dette kan du læse mere om på siden tjek din løbestil, hvor du blandt andet også kan læse mere om de forskellige løbestile, samt hvordan du forbedrer din løbestil.


Mine erfaringer som kunderådgiver

Nu har jeg efterhånden mange års erfaring med rådgivning og vejledning omkring løbesko, og hvis der er noget jeg har lært, så er det at det forkerte valg af løbesko kan få alvorlige konsekvenser.
Jeg har oplevet mange kunder med både skinnebensbetændelse, smerter i knæene og meget mere, som alt sammen har været pådraget af de forkerte løbesko, og netop derfor ved jeg hvor vigtigt det er at vælge de rigtige løbesko.

Min filosofi er, at jeg hellere vil give kunden en lang og grundig rådgivning, i stedet for at hurtigt få smækket nogle nemme kroner i kassen, for derefter at gå videre til den næste kunde.
Det kan godt være at dette ikke giver hurtige penge i kassen, men det giver helt sikkert troværdighed og tilbagevendende kunder, samt selvfølgelig yderst tilfredse kunder.
På den anden side ville jeg heller ikke have en god smag i munden, såfremt at jeg bevidst havde sendt en kunde af sted med de forkerte løbesko, da jeg som førnævnt ved hvad det kan have af konsekvenser.

Jeg kan på det stærkeste anbefale jer alle at få taget en løbetest eller en løbestilsanalyse, da det i sidste ende kun vil komme jer selv til gode.

For kort at vende tilbage til min grund for at lave dette indlæg, så gav jeg mine ven nogle fiduser til, hvordan han bedst selv vil kunne teste sin løbestil.
Jeg forklarede ham dog også, at det bedste ville være at få en professionel til at gøre det for ham, da det klart er på denne måde at man opnår det bedste resultat.

 

Del med andre:
  • StumbleUpon
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • RSS
  • Live
  • MySpace

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Side 1 af 11