. .

Kalender

juni 2018
M T O T F L S
« apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Arkiv

Kategorier

Nyeste kommentarer

Vaskeanvisninger

På denne side kan du læse mere om, hvordan du mest hensigtsmæssigt vasker din funktionelle beklædning, samt se hvad de enkelte vaskeanvisnings symboler betyder.

Endvidere kan du også læse om de specielle vaskeregler der vedrører Canada Goose jakker, da disse retningslinjer skiller sig ud fra normal vask af overtøj. Hvis du blot ønsker at vide mere om vask og rens af overtøj, så kan du med fordel se denne vaskeguide.

Igennem hele denne side vil du se forskellige links, som alle er relevante i forhold til den kontekst de står i.

Ønsker du at springe direkte til et bestemt afsnit, så kan du med fordel bruge nedenstående navigationsmenu.


Vask af sportstøj

Lilla Nike løbe t-shirt til damerHvis du er glad for dit sportstøj (og selvfølgelig er du det), og du ønsker at bibeholde tøjets gode kvaliteter og egenskaber, så er det vigtigt at du vasker dit sportstøj korrekt.

Uanset om det er dit løbetøj, fitnesstøj eller lignende du skal vaske, så gælder der de samme regler for korrekt vask.

Da alt funktionelt sportstøj har egenskaber såsom åndbarhed og svedtransportering, så er det vigtigt at du ikke bruger skyllemiddel ved vask, da dette vil forringe åndbarhed i beklædningen.
Skyllemidlet vil nemlig sætte sig i porerne på beklædningen, og dermed lukke af for ventilationen.

Endvidere er det bedst at bruge flydende vaskemiddel til sportstøj, da dette nemmere vaskes ud i forhold til vaskemiddel i pulverform.


Vask af overtøj

Rød Haglöfs dame softshellMange af de samme regler for vask af sportstøj, gælder ligeledes når du skal vaske dit overtøj.

Da overtøj ligesom sportstøj er funktionelt beklædning, så er det vigtigt at du vasker dit overtøj korrekt, såfremt at du ønsker at bibeholde funktionaliteten i overtøjet (og det gør du selvfølgelig).

Først og fremmest må du ikke vaske dit overtøj med almindeligt vaskemiddel, da dette indeholder enzymer, som vil nedbryde imprægneringen i beklædningen.

Endvidere må du ikke vaske din jakke eller lignende ved højere grader end anbefalet, og du må heller ikke tørretumble denne, hvis dette frarådes.
Funktionelt overtøj er typisk designet af syntetiske materialer, så hvis du udsætter disse materialer for for høj varme, så kan beklædningen i værste tilfælde smelte.
Der er dog nogle mærker såsom Gore-tex eller Gore-windstopper, som anbefaler at man tørretumbler sin beklædning ved svag varme efter imprægnering, da dette vil fordele wash-in imprægneringen bedre.

Imprægnering og vaskemiddel til overtøj - klik og læs mere

Vedrørende imprægnering af overtøj, så anbefales det at genimprægnere sit overtøj efter ca. 4-5 vaske, da dette vil øge vind- og vandtætheden på jakkens overflade.
Genimprægnering kan gøres enten ved håndvask eller maskinvask, dog er det vigtigt at genimprægneringen først sker, efter at beklædningen er blevet vasket rent.

Husk at der findes specielt vaskemiddel til overtøj og sportstøj, så du kan med fordel købe disse typer vaskemiddel, da disse vil øge levetiden og bibeholde kvaliteten i dit tøj.
De mest populære vaskemidler er Nikwax og Biotex, som begge kan købes på nettet eller i din lokale sportsbutik eller varehus.

Der findes desuden også specielt vaskemiddel til overtøj, alt efter om du skal vaske en dunjakke, en softshell, en regnjakke eller lignende.
Hvis du er i tvivl om hvilken type outdoor vaskemiddel du skal bruge, så kan du med fordel henvende dig i din lokale sports- eller outdoorbutik.


Canada Goose rens og vask

Sort Canada Goose dame jakkeDer gælder helt specielle regler for vask og rens af Canada Goose jakker, og overholdes disse regler ikke, så frafalder alt garanti for jakkerne.

Når det er at din Canada Goose jakke trænger til at blive vasket eller renset, så er det vigtigt at du følger vaskeanvisningerne indeni jakkerne.
Er du i tvivl vaskesymbolernes betydning, så kan du se disse let beskrevet længere nede på siden.

Canada Goose dunjakker – Alle dunforede Canada Goose parka jakker skal renses, og det er vigtigt at du bruger et professionelt renseri, og at du ikke selv forsøger at vaske den.
Hvis din Canada Goose dunjakke er designet med aftagelig pels på hætten, så skal denne fjernes inden at jakken bliver renset.
Hvis din dunjakke blot har en lille plet, så kan du med fordel plet vaske denne med et vaskemiddel uden blegemiddel og lidt vand.

Ikke forede Canada Goose jakker – Hvis din Canada Goose jakke ikke er foret med dun, så må du gerne maskinvaske denne, blot at dette foregår med koldt vand og med et vaskemiddel uden blegemiddel.
Det er vigtigt at du ikke renser eller tumblertørrer denne type jakke, men at du i stedet blot hænger din jakke til tørre på en bøjle.

Du kan læse mere om pleje af Canada Goose jakker under Canada Goose FAQ på deres egen hjemmeside.

Husk at en velplejet Canada Goose jakke nemt kan holde i et årti, hvis ikke en livstid.


Vaske symboler

Har du tit siddet og tænkt: “Hvad betyder det vaskesymbol”?

Her får du en liste over de mest gængse vaskesymboler i tøj, således at du er godt rustet til at vaske dit tøj korrekt.
Alle vaskeanvisninger falder indunder kategorierne blegning, rens, strygning, tørring og vask.

Det er vigtigt at du overholder alle vaskeanvisningerne beskrevet, da du ellers kan ødelægge materiale eller pasform i din beklædning.
Ydermere kan du også miste din reklamationsret på din beklædning, såfremt at du har vasket beklædningen uhensigtsmæssigt.

 


Af

Del med andre:
 • StumbleUpon
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • RSS
 • Live
 • MySpace

14 Responses to Vaskeanvisninger

 1. Charlotte says:

  Hej Jesper
  Jeg har fået renset min Canada goose hos et professionelt renseri efter sæsonen sidste år.
  Men da jeg havde den på første gang i dag i denne sæson så blev jeg våd igennem jakken. Vejret var temmelig vådt men normalt preller det bare af jakken. I dag blev den dog meget våd og vandet blev ligesom på. Jeg blev våd igennem ved folderne i albuebøjningen.
  Hvad kan jeg gøre for at få den gamle vandafvisende effekt tilbage?
  Håber at du kan hjælpe
  Hilsen Charlotte

  • Jesper Holst says:

   Hej Charlotte.

   Jeg vil tro at du kan spray-imprægnere jakken for at øge vandafvisningen, men jeg vil nok være påpasselig med hvilken spray der bliver brugt, da det ikke er sikkert at CG jakkerne kan tåle hvilken som helst spray.

   Rigtig god dag ..

   // Jesper

 2. Marie says:

  Hej,

  Hvordan kan man vaske en CG parka når der ikke er et professionelt renseri? Bor i Grønland, og her er der ingen professionelle renserier.

  • Jesper Holst says:

   Hej Marie.

   Beklager det sene svar, men jeg har været hængt op med arbejde.

   Jeg tror desværre ikke at der er så meget at gøre, da du ikke selv må vaske jakken ift. garantien :(

   God dag..

 3. Julie says:

  Har kun fået renset min Canada Goose – alligevel er den blevet vildt tynd, som om dynene er klappet sammen. Det er så ærgerligt, da den ikke lægere kan bruges om vinteren. Nogle gode råd?

  • Jesper Holst says:

   Hej Julie.

   Jeg vil anbefale at du henvender dig i den butik du har købt jakken, da det ikke er meningen at jakken skal klappe sammen efter rens.

   God dag :)

 4. Christina Birch says:

  Hej Jesper.

  Når man nu jeg har haft min Canada Goose Parka på vaskeri og den er fin ren, så vil jeg gerne give den noget beskyttelse så den er klar til en våd kold vinter, hvad kan du så anbefale jeg kommer på den ?
  Jeg har været i en butik hvor jeg fik købt noget
  Grangers proofer http://www.grejfreak.dk/outdoorshop/product/grangers-xt-proofer-2750/?gclid=CJbK4uLxtLsCFYZd3godwi0A7A
  kan det bruges ?
  For på vaskeriet sagde de at jeg skulle passe på med hvad jeg bruge, da det kunne gå ind og ødelægge det lag der allerede ligger på indersiden af stoffet ?

  PFT.

  • Jesper Holst says:

   Hej Christina.

   Som udgangspunkt anbefaler jeg ikke at man imprægnerer sin Canada Goose jakke da de netop er så sarte, men det produkt du har købt virker ganske okay at bruge.

   Min vurdering vil være at du sagtens kan bruge det, men jeg anbefaler som sagt ikke imprægnering på Canada Goose beklædning.

   //Jesper

 5. Lene says:

  – og så er der os, der er glade for “vaske-symbolerne” uanset om de er skrevet i et eller 2 ord. Tak for god information.

  • Jesper Holst says:

   Hej Lene.

   Velbekomme :)

   Selvom det ikke passer Peter, så er det med fuldt overlæg at ordet både står som et og to ord.
   Ikke alle mennesker skriver ordet på samme måde, så for at man kan blive fundet med sine nyttige informationer (hjemmeside) på Google og andre søgemaskiner, så er man nødt til at skrive det på forskellige måder.

   Igen tak for dit indlæg, og så vil jeg ønske dig en rigtig god dag..

 6. Peter Kyllesbeck says:

  Vaske symboler! Hvordan vasker man dem?
  Vaskesymboler – i et ord tak!

  • Jesper Holst says:

   Hvad mener du Peter?

   • Hannah says:

    Hej Jesper
    Jeg har fået renset min datters sorte canada goose jakke to gange på professionelt renseri og begge gange er farven falmet lidt, særligt i folderne og det ser slidt ud. Renseriet sagde, at det sker med de sorte CG jakker. Jakken er dyr, og ikke en gang to sæsoner gammel, så det er ærgerligt. Har du tips til, hvad man kan gøre, når først skaden er sket?
    På forhånd tak.
    Hilsen Hannah

    • Jesper Holst says:

     Hej Hannah.

     Jeg kender godt til problemet med at farven falmer på nogle af farverne, men jeg tror desværre ikke at du kan gøre så meget for at “oprette skaden”. Det er ret irriterende at det sker når man følger producentens anbefalinger mht. rens og vask, men jeg tror som sagt ikke der er så meget at gøre.

     Sig til hvis du har yderligere spørgsmål.

     Med Venlig Hilsen
     Jesper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Side 1 af 11